grafant logo rosa prick

Att kommunicera handlar om att skapa och förmedla innehåll som spelar roll 

 Vill du öka förståelsen för dina och andras idéer, tydligheten i vad du menar, en mer hållbar utveckling mot er målbild och stärka minnet för gruppen tycker jag att du ska prova på att visualisera ännu mer vid ditt nästa möte.
Ser fram emot att höra av dig!
Telefon: 
0720-269 551
Mail: terese.ellnestam@grafant.se


 

Terese vill främst vara en katalysator och guide för att stärka dig och dina kollegor till att förstå sig själv och varandra ännu bättre. Terese har 18 års erfarenhet av att skapa effektiva mötesprocesser, projektledning på allt från projektgruppsnivå till koncern- och ledningsnivå. Terese är medlem i International Forum of Visual Practioners, https://www.ifvp.org/, och bidrar även till ett pågående skapande av ett europeiskt nätverk, EuViz, https://euviz.com/.

Som Graphic Recorder och grafisk facilitator kan Terese förstärka innehållet i möten, öka deltagarnas engagemang genom att skapa dokumentation i en tydlig och snygg sammanfattning som blir enkel att ta med sig efter avslutat möte. Grafisk dokumentation är lätt att återbesöka vid ett senare tillfälle samt att delge till kollegor som inte hade möjlighet att delta vid just detta möte.

Uppdragsgivare finns i de allra flesta branscher, både stora och medelstora företag. Denna bredd  och erfarenhet är mycket värdefull att kunna ösa ur eftersom Terese väldigt ofta träffar nya människor och företag. 

Så här säger Grafants uppdragsgivare

"Terese var med under en konferens som jag anordnade. Cirka 1000 deltagare, de högsta cheferna inom organisationen och Terese lyckades verkligen med att fånga det som var viktigt under dagen. Hon illustrerade budskapen på ett finurligt och tydligt sätt och vi återanvände en del av illustrationerna för att göra en tavla i efterhand. Jag rekommenderar varmt Terese och ni får gärna höra av er om ni vill ha referenser."
 

Anki Frécon
anki@kagan.se
Event producer and moderator på Kagan Meetings AB

"Jag har vid flera tillfällen engagerat Terese som Graphic recorder, både operativt i workshop och som lärare/Visual Coach. Terese har ett mycket pedagogiskt och inbjudande arbetssätt som i kombination med stora och ständigt utvecklande kunskaper som Graphic recorder ger ett gott samarbete med mycket bra resultat."

Peter Gabrielsson
FMV

”Det var väldigt kul, kreativt och konstruktivt att ha med Terese som graphic recorder vid uppstartsmötet för vårt projekt. Terese var väldigt proffsig i sitt bemötande och agerande – från planerande förberedelsesamtal till signerat verk. Under dagens gång kunde vi följa vårt samtal också i grafisk form, och det hjälpte oss att återkoppla till sådant som sagts tidigare. I efterhand har vi något vi kan peka tillbaka på och minnas det som vi pratat om. Jag kan varmt rekommendera Terese och vill gärna använda hennes tjänster mer i vår organisation framöver.

Terese hjälpte oss att måla en gemensam bild av det vi diskuterade under vår workshop. Det var precis den kreativa touch vi behövde i projektstarten."

Ola Nilsson
Prrojektledare på Forum för levande historia

"Att arbeta med Terese innebär att man har en spännande kollega med sig med två spetskompetenser. Den ena är hennes analytiska förmåga att kunna formulera det väsentliga i en diskussion eller uppgift. Den andra är att samtidigt kunna visualisera detta på ett sätt så det blir väldigt lätt för vem som helst att förstå. Terese förtydligar och förenklar kundens kommunikation på ett riktigt roligt sätt. 

Dessutom hjälper hon de som vill att utveckla sina egna tecknings- och textnings-förmågor så att även vi klarar av att kommunicera på ett ännu tydligare sätt. 

Våga anlita henne när ni behöver, det kommer ni inte att ångra!"


Per Dohlwitz

CEO & Founder at Moderna Kompetenser Sverige AB

"Det var en kæmpe fornøjelse at arbejde sammen med dig i Stockholm. Ud over at du er det sødeste væsen og særdeles nærværende, så er du meget eftertænksom og omhyggelig i dit arbejde. Du arbejder professionelt og tingene er bare i orden. Håber vi ses snart igen."


Irene Mynthe
Tegner*antropolog*grafisk facilitator*illustration*visual thinking*konceptudvikling*visualisering*speed drawing*

"Jag har haft den stora förmånen att få utbildas av Terese inom grafisk facilitering.Innan jag gick dit trodde jag mig vara oförmögen att stärka mina budskap genom att rita. Terese sprängde mina gränser inom ramen av några minuter och hon vägledde mig och övriga deltagare genom sin kurs på ett mycket roligt och stärkande sätt. Alla som håller i möten eller presentationer borde passera genom Terese's kunnighet!"

Andreas Sander
Trygg grupp- och individutvecklare 
Grundare
CommZone AB

”Tack för en bra och givande kurs! Jag tycker att kursen var jättebra, den får en 10:a av mig. Jag skulle rekommendera kursen till kollegor och vänner, för att den sätter igång kreativiteten och man inser att det finns klara poänger med att rita, bland annat bättre överskådlighet och tillgänglighet vid presentationer. Plus att det är kul också."


Carina Söderström
Informatör FMV

"När jag träffade Terese första gången visste jag inte vad Graphic Recording var. Nu är det givet för mig att man ska använda Grafant och Graphic Recording för att visualisera, förstärka, tydligöra och kommunicera ett budskap eller facilitera en workshop. 

När man jobbar med Terese ska man vara redo för en del aha-upplevelser. Hon lyssnar med både ögon och öron och har den fantastiska förmågan att förvandla spretig information till budskap och kunskap med bara några penseldrag. 

Terese är professionell, kunnig, inspirerande, ödmjuk och det är framför allt roligt och givande att jobba med henne. Om ni inte haft kontakt med Terese och Graphic Recording än, så har ni något spännande att se fram emot till! 
Tveka inte att kontakta mig i fall ni har frågor."

 

Yordanka Terziyska
Solution Manager at NetEnt

"Terese är en fantastiskt inspirerande person som på ett ödmjukt och stilfullt sätt har förmågan att fånga det i bild, som man själv knappt kan förklara. 

Hennes förståelse för olika typer av processer och situationer, kombinerat med kreativa och konkreta förslag gör det väldigt lustfyllt att arbeta tillsammans med henne.

Jag kan varmt rekommendera ett samarbete med Terese!"


Louise Köster
Marknads- och kommunikationsansvarig, Erfator Projektledning AB

”Under kort tid och med enkla, proffsiga medel lyckades Terese få deltagarna att få upp ögonen för grafisk facilitering. En målgrupp som annars är väldigt van med Power Points och Keynotes.
Jag personligen tar med mig en tankeväckare och inspiration till att börja kommunicera saker som budget och resultat genom grafisk facilitering och symboler för att få fram essensen både enklare och mer lättförståelig.”


Klara Kviberg
Byråchef Britny

"Vårt lokala nätverk inom Sveriges Kommunikatörer anlitade Terese för att få en introduktion i Graphic Recording. En särskild utmaning var att hon skulle genomföra introduktionen via videolänk. Efter knappt två timmars introduktion fick hon samtliga deltagare att utmana och överträffa sina förmågor. Terese visade prov på proffessionalitet, ödmjukhet och inte minst en stor pedagogisk talang. Jag kan varmt rekommendera hennes tjänster."

Karin Falkeström
Ägare Lyssna Kommunikation

Inspirera till lärande om visuell kommunikation

En rapport om visuellt tänkande och fördelarna med att arbeta visuellt- Författad av Nicola Taylor En rapport om visuellt tänkande och fördelarna med att arbeta visuellt- Författad av Nicola Taylor

Terese tar även regelbundet in adepter som är nyfiken på att lära sig mer om effekterna av visuell kommunikation. Bl a har Terese varit bollplank/ mentor till elever på Malmö Högskola som har skrivit examensarbete om effekterna av Visuell Kommunikation och Graphic Recording. 

Rapporten kan du läsa här.
 

Grafants partners  --  När vi samskapar kommer vi längre!

Att förtydliga våra ideer under mötenKajsa Balkfors är en erfaren Art of Hosting-utövare och byggare av medskapande kapacitet i Sverige. Kajsa arbetar nationellt och internationellt som facilitator, talare, processdesigner, konsult och utbildare genom sitt `för mer än vinst´-drivande företag www.unleashglobal.com och stiftelsen Tillitsverket. Till hennes kunder hör SKL, Röda Korset, Rädda Barnen, IDL, Region Halland, Malmö stad och Stockholms konstnärliga högskola.  
 Tillsammans med Terese skapar hon möten där människor ser sin egen och varandras fulla kapacitet och ger deltagarna verktyg att hitta balans och vägen fram i teamarbete.

Exempel på uppdragsgivare Kajsa och Terese haft är Röda Korset, Svensk Fastighetsförmedling och Livrustkammaren, Skokloster Slott med stiftelsen Hallwylska Museet.

Att förmedla budskap

Så länge som Annika kan minnas så har magasin, modebilder, typsnitt, designers  och kosmetik-branschens produkter, reklamkampanjer, färger och förpackningar varit hennes största intresse.
Efter att ha studerat utomlands till makeupartist och arbetat internationellt som frilansande makeupartist och som ansvarig makeupartist för Molton Browns kunder i London flyttade Annika hem till Sverige igen då intresset för grafisk formgivning tagit över. Annika studerade olika kurser och utbildningar inom grafisk design, visuell kommunikation, webbproduktion och tidningsdesign på Forsbergs Skola/Stockholm och MIUN/Sundsvall. Annika har även arbetat som annonsproducent.
I slutet av 2011 startade Annika VY Grafisk Design, vygrafiskdesign.se.  Annika älskar sitt jobb som grafisk formgivare/ idétänkare/inredare/färgsättare/layoutare/illustratör och typsnittshittare och har uppdragsgivare såsom Östersundstravet, Frösö Handtryck, Hillebergs, Mäklarhuset m fl.


Annika och Terese fångar upp sina uppdragsgivares viktigaste budskap som de vill kommunicera. Annika och Terese stärker budskapen med illustrationer, färg och form. Att nå ut och skapa engagemang hos mottagare är viktigt i dagens informationsbrus.
Att ha ett unikt och visuellt stärkt budskap både internt och externt uppskattas av både sändare och mottagare. Det hjälper oss även att minnas budskapet under en längre tid än om budskapet endast förmedlas i text.